waterwall siddeburen kerkstraat Groningen

Grid Pavers (permeable pavement)

Created at: 02 May 2023

Description

waterwall siddeburen kerkstraat Groningen


Samenvatting (Dutch description)

Interactieve bushalte bevordert waterbewustzijn
In het voorjaar van 2021 is door de Provincie Groningen een start gemaakt met het project Aanpak bushaltes, waarbij nieuwe mobiliteits-hubs zijn gecreëerd. Eén van deze MOBI-hubs betreft de bushalte bij het buurtcentrum in Siddeburen, waar een gloednieuwe ABRI is geplaatst.

Deze opvallende ABRI is voor zowel reizigers als voorbijgangers een beleving, want hier wordt op een interactieve manier het belang en functioneren van goed waterbeheer uitgelegd. Het glazen dak van de ABRI vangt het regenwater op en vult daarmee de Water Wall, het turquoise buffersysteem aan de zijkant.

Het regenwater wordt hier tijdens hevige buiten opgevangen en vervolgens langzaam ondergronds afgevoerd naar het naast gelegen buurtplantsoen dat nu bij een bibliotheek (voormalig kerkgebouw) hoort. Het plantsoen is klimaatadaptief gemaakt door middel van infiltratiekratten en de keuze van de beplanting.

Dankzij de vele bankjes nodigt het bezoekers en reizigers uit om even te ontspannen in het groen. Een informatiebord en peilschaal geeft uitleg aan voorbijgangers over de sponswerking van de bodem en bevordert het waterbewustzijn bij kinderen door het gebruik van plaatjes en handige water weetjes.

Locatie: Siddeburen (bushalte bij buurtcentrum)

Opdrachtgever: Provincie Groningen

Gerealiseerd: juli 2021

Partners: Armada Mobility, Mollema

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

climatescan

• Submitted 1835 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1835 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →