Concrete porous infiltration pipe, Houtstraat, Nijmegen

Problem Area - Rainwater Nuisance

Porous Infiltration Pipe

Bad BMP - Non-Functioning Climate Adaptation

Created at: 08 May 2017

Description

system is divided due to change in surface level in several segments. Water flows via an internal weir to the next segment


Samenvatting (Dutch description)

In 1999 is het centrum van Nijmegen aangepakt en zijn de troittoirs verwijderd en brede ondiepe starten gecreƫerd. Het regenwater stroomt af naar een lijngoot die afwatert naar twee systemen van een poreus betonnen infiltratieriool.

In aug 2014 kwam met een stevige bui veel regenwater op straat te staan. naar schatting kwam 1/3 via de Houtstraat bovengronds aangestroomt en kwam 2/3 uit het riool zetten doordat daar een blokkade bij de interne overstort was ontstaan. De oorzaak was een plastic 300 mm riool die bij een calamiteit in 2010 bij de reconstructie van Plein 1944 in het hoofdriool terecht was gekomen en zich langzaam verplaatste tot dwars voor de overstortleiding in de Ganzenheuvel. Als maatregel is in 2017 initieel de overstortdrempel verlaagd en aansluitend de leiding verwijderd. sinds die tijd is er geen wateroverlast meer.

In 2010 zijn op het infiltratieriool een aantal foutaansluitingen geconstateerd. De leiding liep slecht leeg, stond vol water ens tonk. Na leegpompen bleek er veel slib/troep in de liggen en camera inspectiebeelden lieten zien dat wc-papier uit huisaansluitingen dwarrelde. De foutaansluitingen zijn verholpen.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2132 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2132 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Climate Events - Learning From Trouble projects →