toekomstige Proeftuin Tilburg

proeftuin Fieldlabs

Created at: 05 Apr 2019

Description

Zweerts woont in de aanpalende wijk Armhoef, heeft ervaring met het organiseren van evenementen en is mede-eigenaar van de obstakelrun Tough Ten Miles. Jonkers is eigenaar van streekpark Klein Oisterwijk.
,,Een mooi initiatief dat recht doet aan dit terrein met zijn rijksmonumenten en past bij de wensen van de omgevingâ, laat Jac Hendriks namens het dagelijks bestuur van De Dommel weten. Het waterschap zegt vertrouwen te hebben in de haalbaarheid van het voorstel. Belangrijke voorwaarde was dat het terrein openbaar toegankelijk wordt, dat er voldoende parkeergelegenheid komt en dat er rekening wordt gehouden met omwonenden.
Een beoordelingscommissie koos Waterproef uit uiteindelijk twee ingediende plannen, die het meest aan de criteria voldeden. Die commissie bestaat uit het waterschap, gemeente Tilburg en Klankbordgroep Moerenburg (omwonenden en belanghebbenden in het gebied).

Samenvatting (Dutch description)

Tilburgs/Oisterwijks duo mag van waterzuivering Moerenburg recreatieterrein maken
TILBURG Horeca, sport en informatievoorziening komen samen in de nieuwe bestemming van een deel van de vroegere rioolwaterzuivering Moerenburg. De ondernemers Luc Zweerts (Tilburg) en Ernst Jonkers (Oisterwijk) mogen dat terrein gaan exploiteren.
Ben Ackermans 29-03-19, 10:26 Bron: BD

1

MEigenaar Waterschap De Dommel gaat voor tien jaar met het tweetal in zee. Hun ondernemingsplan Waterproef, Buiten, Beleving, Beweging en Bewustwording is gekozen uit vijf initiatieven die zijn ingediend in een openbare inschrijving. Die werd in januari geopend.

Lees ook


Iedereen mag plan indienen voor nieuw gebruik waterzuivering Moerenburg
Lees meer
De ondernemers willen op het terrein recreatie mogelijk maken voor gezinnen met kinderen, senioren en jongvolwassenen. In Waterproef wordt het verhaal van Moerenburg, het water en het waterschap verteld. ,,We kiezen voor een optimale beleving van natuur, uitdagende activiteiten en aansluiting bij de trend van buitenleven, sport en gezondheidâ, liet het duo aan De Dommel weten.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Floris Boogaard

• Submitted 770 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 770 projects by this author →

Downloads

No downloads added

Related projects

Below you will find projects from the same category. Please click here to view all projects related to the Social and Economic Value focus topic.

Project Created
Bergen Norway, sustainable watermanagement Bryggen BMP 22 Nov 2014
The green village Algemeen 29 May 2017
Friland Denmark, Green roof 29 Jun 2017
Planned Flood Polder unissula Semarang (Angin Call) 25 Sep 2017
Floodpolder Delft 18 Nov 2017
The Water Hub:Bringing Innovation & Development Together 29 Nov 2017
Project '' infiltrerende stad' met Floodfighting: full scale testing of permeable pavement and bio-swales op oa Waterstraat Delft 15 May 2018
XRF research Vintage Swales 04 Jun 2018
SuDS fieldlab research ClimateCafe Groningen 11 Oct 2018
Proeftuin Klimaatadaptatie/Northen Initiative Fieldlab (5G) 18 Oct 2018
Energieproeftuin in Berkum 24 Jan 2019
Energie Neutrale IJsselkade 24 Jan 2019
Proeftuin de Luwte 24 Jan 2019
Oranjekwartier Deventer 19 Feb 2019
toekomstige Proeftuin Tilburg 05 Apr 2019
Erve Brandemaat Enschede 07 May 2019
Waterloop bos 12 Sep 2019