toekomstige Proeftuin Tilburg

Fieldlabs Climate Adaptation

Created at: 05 Apr 2019

Description

Zweerts woont in de aanpalende wijk Armhoef, heeft ervaring met het organiseren van evenementen en is mede-eigenaar van de obstakelrun Tough Ten Miles. Jonkers is eigenaar van streekpark Klein Oisterwijk. ,,Een mooi initiatief dat recht doet aan dit terrein met zijn rijksmonumenten en past bij de wensen van de omgeving”, laat Jac Hendriks namens het dagelijks bestuur van De Dommel weten. Het waterschap zegt vertrouwen te hebben in de haalbaarheid van het voorstel. Belangrijke voorwaarde was dat het terrein openbaar toegankelijk wordt, dat er voldoende parkeergelegenheid komt en dat er rekening wordt gehouden met omwonenden. Een beoordelingscommissie koos Waterproef uit uiteindelijk twee ingediende plannen, die het meest aan de criteria voldeden. Die commissie bestaat uit het waterschap, gemeente Tilburg en Klankbordgroep Moerenburg (omwonenden en belanghebbenden in het gebied).


Samenvatting (Dutch description)

Tilburgs/Oisterwijks duo mag van waterzuivering Moerenburg recreatieterrein maken TILBURG Horeca, sport en informatievoorziening komen samen in de nieuwe bestemming van een deel van de vroegere rioolwaterzuivering Moerenburg. De ondernemers Luc Zweerts (Tilburg) en Ernst Jonkers (Oisterwijk) mogen dat terrein gaan exploiteren.

Eigenaar Waterschap De Dommel gaat voor tien jaar met het tweetal in zee. Hun ondernemingsplan Waterproef, Buiten, Beleving, Beweging en Bewustwording is gekozen uit vijf initiatieven die zijn ingediend in een openbare inschrijving. Die werd in januari geopend.

Lees ook

Iedereen mag plan indienen voor nieuw gebruik waterzuivering Moerenburg Lees meer De ondernemers willen op het terrein recreatie mogelijk maken voor gezinnen met kinderen, senioren en jongvolwassenen. In Waterproef wordt het verhaal van Moerenburg, het water en het waterschap verteld. ,,We kiezen voor een optimale beleving van natuur, uitdagende activiteiten en aansluiting bij de trend van buitenleven, sport en gezondheid”, liet het duo aan De Dommel weten.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Floris Boogaard

• Submitted 2069 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2069 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all People (Social and Economic Value) projects →