Proefveld RWS verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot met oa Aquabase

Permeable Pavement

Fieldlabs Climate Adaptation

Climate Adaptive Roadside Verges

Created at: 03 Oct 2020

Description

Proefveld RWS verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot


Samenvatting (Dutch description)

Rijkswaterstaat bouwt de Proeftuin InnovA58: een Innovatiestrook, Innovatiepaviljoen en Verzorgingsplaats 2.0 op en rondom verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot. Deze unieke testlocatie voor infra-innovatie is een onderdeel van het project InnovA58, de wegverbreding van de A58.

Project in Beeld: InnovA58   Opdrachtgever: Rijkswaterstaat Oppervlakte: ca. 1.000m2 Pakkethoogte: 30 cm Waterberging: 100 m3 Fundatiemateriaal: EcoBASE DrainMix icm EcoBASE HydroMix Uitvoering: Gebr. Van Kessel / Marcel Blonk   Start Project: 13 April 2022   In 2030 wil Rijkswaterstaat energieneutraal zijn. Dit geldt ook voor het project InnovA58. Hier experimenteert Rijkswaterstaat met innovatieve, duurzame producten voor de wegenbouw waaronder ook met EcoBASE DrainMix van Heros Sluiskil B.V.

Na realisatie zal er 2 jaar lang onderzoek gedaan worden naar de verschillende innovaties wat zeer interessante informatie oplevert voor toekomstige infrastructurele werken. De InnovA58 is met deze toepassing een prachtig voorbeeld van de kansen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit binnen de grond-, weg- en waterbouw.   Voor dit project is de traditionele funderingsopbouw vervangen door een duurzame waterbergende constructie die het hemelwater opvangt en langzaam in de ondergrond laat infiltreren. Eventuele weggelekte olie wordt onder in het pakket door de GeoClean (TenCate AquaVia) afgevangen en volledig afgebroken.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

climatescan

• Submitted 1806 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1806 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →