Groen dak parkeergarage torenflat Hatert (2011)

Green Roof

Created at: 26 Sep 2021

Description

website inhabitat: Parking for the apartments is organized underneath a raised deck that functions as a public plaza for the residents of the tower and of the town of Hatert. The deck is covered in sedum and works as green space, and helps infiltrate stormwater. FSC certified wood was use extensively throughout the project and includes the use of untreated cumara wood on the outside facade. Bilinga wood is used for the wood decks and the balconies.


Samenvatting (Dutch description)

Buro Mien Ruys over het ontwerp van het groen dak:

In de Hatert in Nijmegen is in opdracht van woningcooperatie Poortaal een eigenzinnige woongebouw ontwikkeld. Het ontwerp van het gebouw is van 24H architecture uit Rotterdam. De daktuin bij het apartementengebouw is door ons ontworpen met een uiterst beperkt budget. Het ontwerp is de uitkomst van een puzzel met eenheidsprijzen en oppervlaktes. Tegelijk is er rekening gehouden met een boeiende compositie, ook van bovenaf gezien. Er is veel variatie in groen en kleur en er zijn goede routes.

Er is gerekend met vier prijzen per vierkante meter. Allereerst de prijs voor grind, dan de prijs voor eenvoudige tegels, ten derde de prijs voor een dunne laag substraat met daarop sedum (lage vetplantjes), en tenslotte de prijs voor een dikke laag substraat met bloeiende vaste planten. Door te puzzelen en te schuiven met de oppervlaktes is het resultaat binnen budget gebleven.

Het resultaat is boeiend en kleurrijk geworden en past bij de uitgesproken architectuur van het gebouw.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →