Afgekoppelde regenpijpen en oppervlakkige afwatering inbreiding Kerkstraat Berkel-Enschot

Rainwater Harvesting

Open Stormwater Flow (gutter/hollow road)

Blue-Green Solutions

Created at: 11 Feb 2022

Description

Inbreiding Kerkstraat Berkel-Enschot (gemeente Tilburg) • Regenpijpen bovengronds afgekoppeld • regenpijpen en trottoirs wateren bovengronds af naar groenvakken.


Samenvatting (Dutch description)

Bij de inbreiding Kerkstraat Berkel-Enschot (gemeente Tilburg) zijn alle regenpijpen aan de voorzijde van de woningen bovengronds afgekoppeld. De regenpijpen aan de achterzijde van de woningen zijn aangesloten op een regenwaterriool in de weg. De afwatering van de bergingen/schuurtjes vindt plaats richting een grindkoffer in de tuin. De regenpijpen en trottoirs wateren bovengronds af naar groenvakken aan de voorzijde van de woningen. In de groenvakken wordt het afstromende water deels opgevangen en geïnfiltreerd. Wanneer de vakken vol zitten, kan het overtollige regenwater overlopen naar het regenwaterriool in de weg. In de Kerkstraat sluit het regenwaterriool aan op het bestaande gemengde riool. Op dit moment (februari 2022) liggen er nog geen plannen om het systeem in de Kerkstraat gescheiden te maken en het regenwater te bergen en infiltreren binnen het profiel.

Voor het klimaatbeleid van Tilburg en hoe particulieren worden betrokken zie https://www.huisjeboompjebeter.nl/tilburg/beleid/

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Sander Kossen

• Submitted 20 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 20 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →