climateroad Scandiagage (Klimaatstraat) (2021)

(Bio)swale

Problem Area - Rainwater Nuisance

Storage for water

Climate Adaptation - Solution Rainwater Nuissance

Created at: 09 Apr 2022

Description

In 2011 viel er in Kopenhagen 200 mm neerslag in 1,5 uur en dat leidde tot een enorme schade van 1,5 miljard euro.

Voor het klimaatproof maken van de stad op het gebied van regenwateroverlast realiseert Copenhagen overal waterberging in projecten.

In de Scandiagade is het mooi gecombineerd met schaduw voor hittestress en vergroting biodiversiteit. Er is zelfs een moest/buurttuin gerealiseerd. Het project in de Scandiagade wordt ook wel de Klimaatstraat genoemd vanwege de veelheid aan verschillende klimaat adaptatiemaatregelen die zijn toegepast. De video van het veldbezoek geeft een aardige impressie van de grootte en diversiteit van de maatregelen.


Samenvatting (Dutch description)

In 2011 viel er in copenhagen 200 mm neerslag in 1,5 uur en dat leidde tot een enorme schade van 1,5 miljard euro. Voor het klimaatproof maken van de stad op het gebied van regenwateroverlast is Copenhagen overal waterberging aan het maken. In de Scandiagade is het mooi gecombineerd met schaduw voor hittestress en vergroting biodiversiteit. Er is zelfs een moest/buurttuin gerealiseerd. Het project in de Scandiagade wordt ook wel de Klimaatstraat genoemd vanwege de veelheid aan verschillende klimaat adaptatiemaatregelen die zijn toegepast. De video van het veldbezoek geeft een aardige impressie van de grootte en diversiteit van de maatregelen.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →