Infiltratieverharding Biezenstraat (1999) Nijmegen

Permeable Pavement

Bad BMP - Non-Functioning Climate Adaptation

Created at: 06 May 2022

Description

Porous paving was applied In the pavement. the parking area contains a water trespassing type . The project was realized in 1999 as a pilot for the new water policy plan of nijmegen (2001). The porous paving had big pores in which the sludge accumulated. It was not possible to remove the trouble. The stone was a bad Dutch copycat of a German supplier.

Nice to know: the first gutter in a private garden was created in 1999 to transport the water from rainpipe to street.


Samenvatting (Dutch description)

infiltratieverharding poreus ligt in de stoep. In de parkeervakken ligt een waterpasserende verharding. Het project uit 1999 is een pilotproject dat is uitgevoerd om ervaring met duurzaam stedelijk waterbeheer op te doen als input voor het Waterplan Nijmegen 2001. De toegepaste steen heeft grove poriƫn en was na een paar jaar volledig vervuild en kon niet meer hersteld worden. In 2004 zijn er infiltratietesten uitgevoerd om dit te achterhalen., De steen bleek ook een slechte kopie van het origineel te zijn en goedkoop nagemaakt door een nederlandse leverancier van een origineel duits product.

Leuke vermelding is dat het eerste gootje op particulier terrein om regenwater naar de straat af te voeren in de Biezenstraat is aangelegd

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →