Square with Bufferblock and Bioswale Amsterdam The Valley - WBW

(bio) swale

Subsurface infiltration

Storage for water

Created at: 16 May 2022

Description

Beneath the square in front of the new construction project 'The Valley' Bufferblocks are located to help store the rainwater. The square also contains bioswales which discharge water into the Bufferblocks. From the Bufferblocks the water infiltrates into the ground.


Samenvatting (Dutch description)

Onder het voorplein van nieuwbouwproject 'The Valley' liggen Bufferblocks. Daarnaast bevat het plein ook wadi's die het regenwater opslaan en afvoeren richting de Bufferblocks. Vanuit de Bufferblocks infiltreerd het regenwater langzaam de grond in.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

About the author

Nick van der Lee

• Submitted 17 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 17 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →