Klimaatadapatieve wijk Amstelwijck Park (2022 - heden

Climate Adaptation - Drought Measures

Created at: 10 Oct 2023

Description

De wijk amstelwijk park wordt ontwikkeld op het terrein waar het voormalige Refaja ziekenhuis stond tot 2017. Er worden 190 woningen gebouwd. In de wijk is veel aandacht voor schaduw. verder is er ca 40% groen oppervlak aanwezig tov 20-25% regulier.

Echo Urban Design: Een nieuwe vorm van wonen in de natuur met 190 woningen gekenmerkt door aandacht voor klimaatadaptie. Een combinatie van een weelderig kreeklandschap en een karakteristiek polderlandschap zorgt voor een autoluw natuurgebied waar mensen een directe relatie hebben met de natuur. Het park ligt verdiept en komt met een fijne structuur tussen alle woningen. Kinderen rennen vanuit de achtertuin de natuur in en de cultuurlijke binnenhoven zorgen voor actieve ontmoeting.

NOS: De Amstelwijk is groen en beter voorbereid op het klimaat van de toekomst In de Amstelwijk in Dordrecht zijn net de eerste zestig huizen opgeleverd. De wijk is voorbereid is op het klimaat van de toekomst. Met een park met vijvers, heel veel groen en waterdoorlatende tegels, die ervoor moeten zorgen dat regen beter weg kan.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2292 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2292 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Climate Events - Learning From Trouble projects →