Doorlatende verharding Funen Amsterdam

Permeable Pavement

Created at: 11 Mar 2017

Description

We currently do not have a detailed description of this project.

Samenvatting (Dutch description)

Waterpasserende verharding Klinkers met een open voeg kunnen het regenwater in de grond weg laten zakken. Het hoeft dan niet via het riool afgevoerd te worden en het grondwater wordt vanzelf aangevuld.

Klinkers met open voegen hebben noppen aan de zijkant zodat de klinkers altijd op afstand blijven en een open voeg houden. De ruimte tussen de klinkers geeft regenwater de kans om gedeeltelijk weg te lopen. Bij regen dragen de klinkers bij om wateroverlast op straat en in de tuin te verminderen.

Klinkers met een open voeg zijn geschikt voor een terras, oprit, tuinpaden en voor minder intensief gebruikte wegen en pleinen. Ze zijn niet geschikt voor intensief gebruikte wegen, zoals het hoofdverkeersnet en parkeerplaatsen, vanwege het vervuilingsrisico en de lage belasting die mogelijk is. Zware voertuigen kunnen hier niet op rijden.

Naast de klinkers met noppen, kunnen ook gewone klinkers met een open voeg gelegd worden. Deze gewone klinkers hebben een lagere belasting dan die met noppen.

Gewone straatklinkers kunnen ook in een (half)open verband worden gelegd. De open gedeelten kunnen dan opgevuld worden met gras, grind of schelpen. Er zijn velerlei patronen te bedenken en ook wat betreft het soort stenen is er ruime keuze. Houd wel rekening met de kwaliteit van de ondergrond en de stabiliteit van het verband om verzakking te voorkomen: deze vorm van verharding is niet bestand tegen zware belastingen.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos

About the author

Floris Boogaard

• Submitted 2063 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2063 projects by this author →

Websites


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →