Tiny forest De tovertuin (Lent) (2021)

Biodiversity

Tiny Forest

Created at: 16 Nov 2023

Description

Website IVN: Iedere buurt een Tiny Forest Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2-opslag.

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN wil dat elke buurt zijn eigen Tiny Forest krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij.

Website Lentste lucht: Terugblik plantdag Tiny Forest De Tovertuin

Leerlingen van basisschool Het Talent hebben woensdag 24 november samen met IVN Natuureducatie Tiny Forest ‘De Tovertuin’ aangeplant in park Laauwik, aan het Notenlaantje. In totaal gingen er zo’n 650 boompjes de grond in.

n het buitenlokaal dat onderdeel is van het Tiny Forest krijgen kinderen van Het Talent en De Verwondering straks les en kunnen ze volop spelen. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan.

Leren en spelen in het groen De leerlingen hebben straks een belangrijke rol in het Tiny Forest. Ze worden boswachter van hun eigen bos. Ze zorgen deels voor het beheer van het bos, onderzoeken wat er allemaal in het bos leeft en groeit of vertellen anderen over het bos. Leerkracht Mandy van Teffelen van Het Talent: ‘Elke leerling mag één boompje adopteren. Die hebben ze zelf geplant, een naam gegeven en ze hebben er een bomenpaspoort voor ingevuld.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Nature (Biodiversity) projects →