Tiny forest Biezenbosje (2019)

Biodiversity

Tiny Forest

Created at: 16 Nov 2023

Description

Website IVN:

Iedere buurt een Tiny Forest Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2-opslag.

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN wil dat elke buurt zijn eigen Tiny Forest krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij.

Tiny Forest Het Biezenbos is herplant! Leerlingen van Kindcentrum Aquamarijn in Nijmegen kunnen weer volop gebruik maken van hun minibos en buitenlokaal! Door een fout werd Tiny Forest Het Biezenbos afgelopen oktober weggemaaid. Alle betrokken partijen waren het er snel over eens, deze fout moest snel hersteld worden. Woensdag 23 maart was het zover: Tiny Forest Het Biezenbos is met hulp van de leerlingen herplant op een nieuwe en betere locatie in het Westerpark.

Na een korte natuurles van IVN Natuureducatie gingen circa 600 boompjes de grond in van 35 verschillende inheemse bomen- en struiksoorten op deze prachtige zonnige dag. De leerlingen van Aquamarijn zijn actief betrokken geweest bij het ontwerp van het nieuwe minibos. Het is een speels ontwerp geworden met paden, wilgenbogen, een klimboom, insectenhotel en een buitenlokaal.

Het groen is geplant op een nieuwe locatie in het Westerpark, dichter bij de school. Het vorige Tiny Forest stond in een wadi waar regelmatig veel water in bleef staan. Erg onhandig voor de lessen. Op de nieuwe plek hebben de leerlingen daar geen last meer van. Leerlingen hoeven ook de drukke Mercuriusstraat niet meer over te steken.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Nature (Biodiversity) projects →