Reconstruction heat stress area Jaegerbuen (2020) - Climateroad / Klimaatstraat

Biodiversity

Depaving urban area (Operatie Steenbreek)

Climate adaptation - heat stress measures

Created at: 28 Jul 2022

Description

ishoj - climate adaptation reconstruction of Jaegerbuen. shadow by shade cloth construction and new trees. trees are climate adaptive planted, the use of treegator (drip irrigation. depaving area and adding more green.


Samenvatting (Dutch description)

Vanaf het Arkenmuseum bij het strand is er een looptroute naar het station van Ishøj. De route is gemarkeerd met zogenaamde rode "dronken" lantarenpalen. De klimaatatdaptieve herinrichting is uitgevoerd door verharding te verwijderen en voornamelijk groen toe te voegen. het plein heeft een recreatieve functie gekregen waarbij er bijvoorbeeld naar een theatervoorstelling of muziek gekeken/geluisterd kan worden. De nog aanwezige verharding is wel lichter van kleur wat de hittetsress- ook reduceert. Verder is er voor schaduw een soort van constructie overkapping met zonwerend glas geplaatst voor schaduw. Ook zijn bomen toegevoegd die nu nog voor een jaar of drie de Treegator krijgen als watervoorziening. ze worden wekelijks gevuld in het eerste jaar als het heet is en in een lagere frequentie in het 2e en 3e jaar. De biodiversiteit is flink toegenomen met insektvriendelijke beplanting.

Scannen met de app Obsidentify geeft aan dat de volgende planten zijn toegepast in het ontwerp: Wilgenroosjes, Katwilg, Gele Kamille, Rotsooievaarsbek, Pluimzegge, Blauw Kattenkruid, Kleinbloemige Salie, Duinriet, Vederesdoorn, Mannetjes varen, Witte Veldbies, Robinia, Europeese Blazenstruik, Eenstijlige Meidoorn.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 1435 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1435 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Nature (Biodiversity) projects →