Tiny forest Toekomstbos - Radboud universiteit (2021)

Biodiversity

Tiny Forest

Created at: 16 Nov 2023

Description

Iedere buurt een Tiny Forest Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2-opslag.

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN wil dat elke buurt zijn eigen Tiny Forest krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij.

Website Ru.nl Het Tiny Forest® op de campus heeft een naam: het Toekomstbos. De naam is gekozen uit inzendingen van leerlingen van BS Brakkenstein. Donderdag 15 juli was de onthulling in aanwezigheid van de kinderen.

Sinds 17 maart 2021 is er een Tiny Forest op de campus, naast de ingang van park Brakkenstein, schuin tegenover Mercator III. De 26 soorten inheemse bomen, struiken en planten in dit minibos zijn zorgvuldig gekozen op eigenschappen die biodiversiteit bevorderen. De variatie in hoogte, kleur, bloeiwijze, bloeitijd, vruchten en dichtheid maakt het Tiny Forest een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Nature (Biodiversity) projects →