Tiny forest Het kleine woud (Grootstal, 2021)

Biodiversity

Tiny Forest

Created at: 16 Nov 2023

Description

edere buurt een Tiny Forest Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2-opslag.

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN wil dat elke buurt zijn eigen Tiny Forest krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij.

Website IVN Terugblik plantdag Tiny Forest Het Kleine Woud Leerlingen van basisschool De Kleine Wereld en buurtbewoners hebben woensdag 1 december samen met IVN Natuureducatie Tiny Forest Het Kleine Woud aangeplant op het veld voor de school in de Nijmeegse wijk Grootstal. In totaal gingen er 650 boompjes de grond van 36 verschillende soorten inheemse bomen en struiken.

Leerlingen als boswachter De leerlingen hebben straks een belangrijke rol in het Tiny Forest. Ze worden boswachter van hun eigen bos. Ze zorgen deels voor het beheer van het bos, onderzoeken wat er allemaal in het bos leeft en groeit of vertellen anderen over het bos. Tijdens de plantdag brachten de oudere leerlingen dat meteen in praktijk door jongere klassen rond te leiden langs het avonturenpas en het bosje in wording.

Vier mini-bossen in Nijmegen Tiny Forest Grootstal is een initiatief van Werkgroep Grootstal Groen en basisschool De Kleine Wereld, ondersteund door IVN Natuureducatie, Stadstuin de Groene Schakel, De Bastei, gemeente Nijmegen en met een financiële bijdrage van de provincie Gelderland. Het is het vierde Tiny Forest in de openbare ruimte van Nijmegen, na het Wolfsbosje, Het Biezenbos en De Tovertuin in Lent.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Nature (Biodiversity) projects →