swale in separated sewer area

(Bio)swale

Bad BMP - Non-Functioning Climate Adaptation

Created at: 05 Jul 2019

Description

The school and soccer fields discharge their water to a combination of a swale, a infiltration trench en porous paving. This location is the swale and has a overflow to the infiltration trench.

In 2020 the municipality of Nijmegen started experimenting with extensive maintenance of the vegetation. Thus to increase the biodiversity. Long gras homes insectes and therefore attratcs birds and other species. The summer of 2022 was a long hot and dry summer. The vegetation has been mowed in june and since then left alone, turning yellow to lack of water. But there is some vegetation in the bioswale that remained fresh green. the video shows these species.


Samenvatting (Dutch description)

In Lindenholt-Noord zijn in 2010 de sportvelden aangepakt en is het Mondial College gebouwd. Het gebied watert deels af naar het gescheiden riool, maar ook delen naar infiltratieverharding, een infiltratieveld en een wadi-zaksloot. Deze locatie is het infiltratieveld die bij hevige neerslag afvoert naar de zaksloot. De zaksloot is wel min of meer watervoerend, maar valt in de zomer droog.

In februari is geconstateerd dat bij de instroomopening water langer blijft staan, er wordt daar slib aangevoerd dat de bodem doet dichtslibben. Daarnaast is de bladval niet voldoende verwijderd en dreigt de afvoer naar de bergingsinfiltratiesloot geblokkeerd te raken.

In juni 2022 is gesproken met de loonwerker die het gras in en rond de wadi maait. Hij rijdt bewust met materieel dat lager van gewicht is.

In september 2022 na de lange hete en vooral zomer was het gras na juni niet meer aangegroeid and geel geworden. Midden in de gele gras woestijn waren kleine groen oases van planten die goed om konden gaan met droogte. Bij de uitstroomopening waarvan je verwacht dat in de bodem nog het meeste water kan zitten was ridderzuring aanwezig. Op de bodem van de wadi zijn boerenwormkruid, sintjanskruid, knoopkruid en een variƫteit van de teunisbloem. In het talud werd blauwe knoop aangetroffen.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →