Climate adaptation measure (2014) - Kaskaderne - water supply route (waterwascade)

(Bio)swale

Water Quality Monitoring and Improvement

Pond (Retention pond)

Climate Adaptation - Solution Rainwater Nuissance

Created at: 10 Dec 2014

Description

Climate adaptation measure to cope with rainwater nuissance and improve water quality. The stormwater retentionbassins have a diffrent route along the Water supply route as the climate adaptation project is called. (Klimaprojektet Vandledningsruten
tourist attraction


Samenvatting (Dutch description)

Het watervoorzieningspad ligt ten noorden van Kopenhagen in een goede 600 meter lange niet-gerealiseerde weg die oorspronkelijk was gepland als toegangsweg naar Buddinge en Gladsaxe. Het spoor wordt in het terrein gesneden met hoge en dichte bomen op de hellingen aan beide zijden. Het terrein valt over het hele traject iets meer dan 10 meter naar beneden.

De voorziening is ontworpen rond drie thema's: bovenaan 1.) de weilanden met grasdijken. 2.) In het midden de watervallen met vaten van staal en eikenhout. En 3.) onderaan de vlakte met verharde oevers die tussen de opritten van de wegenbouw uitsteekt.

De weilanden zijn ontworpen als een kleine serie wadi's tussen het bestaande talud en een nieuwe grasdijk. De rand van de helling wordt getrokken door een gesponnen eik die langs het terrein en rond de grootste wortelzone van de bomen slingert. Elke weide of lauw wordt begrensd door een dam waardoor het water van bovenaf wordt geborgen voordat het via overloop naar de volgende weide gaat.

De watervallen vormen ook een reeks, maar hier door stalen en eiken vaten, die in een ritmische koers onder Gladsaxevej worden geleid. Naast stagnatie van water, moet dit deel ook een slechte omgeving onder de verkeersbrug verfraaien. De kuipen hier zijn dan ook zo ontworpen dat ze altijd voor de helft gevuld zijn met water.

In het zuiden wordt de baan gecompleteerd door uitgestrekte troggen met stenen beklede zijkanten. Grassen en kruiden zullen hier spontaan ontkiemen. Elke 5 jaar snijden zal het proces helemaal opnieuw beginnen.

Het hele proces wordt gebundeld door een nieuwe snelfietsroute dat tegelijk met het klimaatproject is gerealiseerd. Pendelende superfietsers, de waterloop krijgt een hele reeks nieuwe bewegingen en snelheden aangeboden: de weerspiegeling van de beweging van de wolken langs de lucht, de kleine kortstondige rimpeling, het eeuwige straaltje in de "zouttrend" en de zeldzame regen van grote hoeveelheden van water.

De toegevoegde waarde van de voorziening ten opzichte van een traditionele regenwateroplossing ligt in het nabootsen van de ervaring van de wisselende beweging van het water door de loop. Tegelijkertijd is een van de onzekere achterkanten van de buitenwijk veranderd in een positieve natuurbeleving voor woon-werkverkeer fietsers en voorgangers.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →