Onbedoelde wadi in kleigrond die niet werkt

(Bio)swale

Problem Area - Rainwater Nuisance

Climate Adaptation - Solution Rainwater Nuissance

Bad BMP - Non-Functioning Climate Adaptation

Created at: 29 Jan 2024

Description

Het fietspad watert af naar het gras richting de woningen, is dus verkeerd aangelegd dan wel ontworpen. Waarschijnlijk is de fout ontstaan bij het overlagen van het asfalt. Het effect was dat de helft of meer dan de helft van het fietspad lokaal onder water staat.

Als reactie is na klachten van inwoners een kuil gegraven. Echter de bodem bestaat voor de eerste 1-2 meter uit klei en hierdoor blijft er lang water staan. Bij langdurige neerslag liep het fietspad alsnog weer onder water.

Kanttekening is wel dat de foto's genomen zijn in het zeer natte najaar van 2023 waarin er vrijwel 3 maanden lang veel regen is gevallen.

De gemeente heeft aangegeven dat er nog een oplossing komt door het water onder het fietspad door naar de andere kant te brengen. Het zou ook verstandig zijn om de verkanting van het fietspad zelf aan te pakken.

Begin februari 2024 heeft de gemeente nijmegen een verbeteringsmaatregel uitgevoerd waardoor het water niet langer het pad doet overstromen. Het water wordt door een roostergoot afgevoerd naar een aanvullende wadi-berging zonder bodemverbetering. Dit zorgt waarschijnlijk voor een plasdras-wadi. De ontwikkeling wordt gevolgd.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2292 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2292 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →