Afvalwaterzuivering in Velodrome (Zolder, 2023)

(Bio)swale

Constructed Wetland

Water Quality Monitoring and Improvement

Grey and Black Water Recycling

Created at: 11 Dec 2023

Description

In het stadje Zolder is een wielerpiste aangelegd. Het project ligt naast een bosgebied en er is geen openbare riolering in de directe nabijheid.

In het project wordt grijs water gerecycled via het idee van nature based solutions. Een rietveld is ontworpen, het betreft een zogenaamd constructed wetland met een beluchte variant. Het gerecyclede water wordt gebruikt voor toiletspoeling.

Er is onderzocht of ook zwart water gezuiverd kon worden via het rietveld met een overstort naar een nabijgelegen wadi. Wetgeving belemmerde de uitvoering van dit idee. Het zwarte water wordt nu via een persleiding getransporteerd 500 mm verderop naar het gemengde riool.

Aandachtspunt bij het ontwerp in de recycling van grijs water is de vraag en aanbod kwestie. En dan vooral dat het gevraagd volume door het sterk wisselende gebruik. Op doordeweekse dagen wordt er bij het sporten voornamelijk gedoucht. Op wedstrijddagen speelt het vele toiletgebruik een grote rol. In het project is daarom een 20 m3 grote buffer aangelegd om de zuivering mogelijk te maken.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →